Moljac čita – 3 romana epske fantastike domaćih autora

2 min


Kada se govori o epskoj fantastici, najčešća referenca je Gospodar Prstenova ili Igra Prestola. Uglavnom se tu pominje magija, čudna bića, vitezovi, mačevi, zmajevi… Epska fantastika u našem regionu je veoma rasprostranjena, a takođe i pisana perom domaće proizvodnje. Veliki broj naših autora je našao inspiraciju u ovom žanru, što je rezultiralo velikim brojem veoma dobrih romana. Najćešće je epska fantastika pisana u delovima, trilogijama, sagama ali ne mora da znači. Postoje romani koji su samostalni, da ne kažem priča za sebe.

Iako sam lično ljubitelj naučne fantastike, volim da pročitam dobar roman epske. Slede tri romana koje preporučujem za čitanje u ove hladne dane.

Bejla
Bejla

1.Bejla – Drina Steinberg

Roman Bejla srpske spisateljice Drine Steinberg je delo epske fantastike koji je zapravo nastavak trilogije ,Purpur Arkone”. Knjiga se može čitati i nezavisno od pomenute trilogije, iz razloga što se radnja romana događa nekoh 70 godina nakon poslednjeg dela ,Purpura Arkone”.

Ovim romanom Drina nas uvodi u svet junakinje Bejle koja u sebi nosi veliku borbu – jedan deo nje je jak i neustrašiv, dok je drugi nežan i nezaštićen. Prelepa žena ratnica će vas uzeti za ruku i sprovesti kroz svoje avanture, nadanja, borbe, uspone i padove.

Izdavač: Drina Steinberg Publishing House

Knjigu možete naručiti preko sajta autorke Drine Steinberg.

Autorku može pratiti preko Fejsbuk stranice https://www.facebook.com/DrinaSteinbergPublishing/

Instagram stranice https://www.instagram.com/drinasteinberg/

 

Kraljevstvo nade
Kraljevstvo nade

2.Eric Johansson – Kraljevstvo nade

Roman “Magije i Mača” hrvatskog autora pod psudonimom Eric Johansson, pravog imena Leontin Čapo Milenić je treći objavljeni roman ovog mladog autora. Ovaj roman je čak inspirisao bend iz Amerike Pendulum Fury da snime album po knjizi.

U ovom romanu ćete naći mnoštvo zanimljivih likova, humora, borbi, kao i interesantnih sudbina. Roman nije deo sage, može se čitati nezavnsno od drugih knjiga ovog autora. Priča u fokusu prati Angusa kome se ukazala prilika da postane nešto više od ubogog radnika, uz pomoć mističnih bića i vradžbina…

Izdavač: Hangar 7

Roman možete poručiti preko sajta Inverzije

Autora možete pratiti preko Instagram stranice https://www.instagram.com/ericjohansson.writer/

I Fejsbuk stranice https://www.facebook.com/ericjohanssonwriter/

3.Petruški zmaj – Milena Stojanović

Petruški Zmaj
Petruški Zmaj

Roman Petruški zmaj srpske autorke Milene Stojanović je prvi deo trilogije Proročanstvo Bogova. Milena nas ovom knjigom uvodi u magični svet koji je smestila unutar Petruške oblasti, u doba kada je tu vladao župan Vukoslav. U srcu priče je srednjevekovna Srbija, paganska vera, zmajevi, vitezovi, druidi… Sve u svemu, jako lepo upakovano i veoma zanimljivo opisivanje puta koji mora jedan mladić da pređe n bi li ostvario zacrtano.

Izdavač: Otvorena Knjiga

Knjigu možete poručiti preko sajta http://www.otvorenaknjiga.rs/milena-stojanovic/233-petruski-znaj

Autorku možete pratiti preko Instagram stranice https://www.instagram.com/petruskizmaj/

Fejsbuk stranice https://www.facebook.com/petruskizmaj/

 

 


Podelite sa prijateljima!

War

0 Komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komentari

komentari

Powered by Facebook Comments

Translate »