Kraj drugog konkursa >>>> Stvaramo umetnost, gajimo kulturu >>>>> Kraj drugog konkursa

1 min


Dragi naši čitaoci

Prvo da se izvinim na zakašnjenju sa ovom objavom. Znate kako, život se našao na putu i obaveze se nagomilale do guše i jednostvano nisam mogla da ispoštujem sopstvene rokove.

U svakom slučaju, priče su redovno stizale iz pera naših vrednih autora koji su se promašli u temi konkursa 2. Da Vas podsetim o čemu se radi.

Konkurs 2 – Alijenacija

Jednog jutra se budite u maloj beloj sobi koja liči na bolničku, osim što nema ničega sem malog kreveta, prozora sa rešetkama, male komode i nokšira. Zbunjeni, krećete da vičete i lupate na vrata sa željom da neko dođe i objasni vam gde ste i kako ste tu završili. Odjednom, dolazi bolničar u vašu sobu i baca vam novine na krevet. Vidite da je datum na njima 23.11.1899. godine! Pitate jel to neka šala, vi ste došli iz 2020. godine, ovo je neka greška, tražite mobilni, tražite upravnika, odgovore… Umesto svega toga, bolničar vas veže i odvodi u mračnu prostoriju gde vas tušira ledenom vodom. I tako svaki put kad tražite odgovore.
Pali ste u šok od bola, nemoći, vrištanja…
Posle nekoliko sati se budite u svojoj istoj sobi, a pored vas na komodi su iste one novine, na kojima je datum 23.11.1899. Dolazi upravnik ustanove u vašu sobu i objašnjava vam gde ste nađeni i kako, i pita vas dokle ćete tvrditi da ste došli iz budućnosti kad je jasno da je ovo 1899. godina!

Naša redakcija je izabrala tri priče koje su ostavile veoma dobar utisak, jezu i naterale nas da se dobro zamislimo.

Priča 1: Lazar Vuković – Pacijent broj 312

Priča 2: Jelena Hrvoj – Retrospektiva

Priča 3: Goran Kalamiža – Fonatonopija

 


Podelite sa prijateljima!

War

0 Komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komentari

komentari

Powered by Facebook Comments

Translate »