2. Konkurs – Alijenacija >>>> Stvaramo umetnost, gajimo kulturu >>>>>

2 min


Moljac.net u saradnji sa Snežanom Kanački pokreće svoj drugi literarni konkurs. Svi zainteresovani čitaoci koji žele da zajedno sa nama vežbaju svoje umeće pisanja, pozvani su da učestvuju u ovom kreativnom pilot-projektu. Ovoga puta je Snežana dobila inspiraciju gledajući svoju omiljenu seriju American Horror Story – drugu sezonu , kao i adaptaciju priče Edgar Alan Poa , a takođe ubacivši i mrvicu svoje mašte i afiniteta prema hororu i fikciji, i stavlja Vas na test.

Konkurs 2 - slika American Horror Story sezona 2
Konkurs 2 – slika American Horror Story sezona 2

Propozicije konkursa su sledeće:

Konkurs 2 – Alijenacija

Jednog jutra se budite u maloj beloj sobi koja liči na bolničku, osim što nema ničega sem malog kreveta, prozora sa rešetkama, male komode i nokšira. Zbunjeni, krećete da vičete i lupate na vrata sa željom da neko dođe i objasni vam gde ste i kako ste tu završili. Odjednom, dolazi bolničar u vašu sobu i baca vam novine na krevet. Vidite da je datum na njima 23.11.1899. godine! Pitate jel to neka šala, vi ste došli iz 2020. godine, ovo je neka greška, tražite mobilni, tražite upravnika, odgovore… Umesto svega toga, bolničar vas veže i odvodi u mračnu prostoriju gde vas tušira ledenom vodom. I tako svaki put kad tražite odgovore.
Pali ste u šok od bola, nemoći, vrištanja…
Posle nekoliko sati se budite u svojoj istoj sobi, a pored vas na komodi su iste one novine, na kojima je datum 23.11.1899. Dolazi upravnik ustanove u vašu sobu i objašnjava vam gde ste nađeni i kako, i pita vas dokle ćete tvrditi da ste došli iz budućnosti kad je jasno da je ovo 1899. godina!

Priča ide u prvom licu, stavite se u ulogu nekoga ko ne može da dokaže da je došao iz 2020. godine. Kraj i naslov po Vašem izboru.
Ograničenje reči je 5000.

3 najzanimljivije priče će biti objavljene na našem sajtu moljac.net, a jedna od te tri će izaći u drugom broju Moljac Magazina u decembru.

Priče šaljite na: redakcija@moljac.net, sa naznakom u naslovu mejla – za Konkurs 2.
Imate vremena do ponedeljka 7. 12. u 23.59 č.

Rezultate objavljujemo 10. 12. 2020. u toku dana.
Srećno! 😊

Snežana Kanački

napomena: priče šaljite na latinci, u word dokumentu, u čijem naslovu će pisati vaše ime i prezime, kao i naslov priče radi lakšeg raspoznavanja i sortiranja.

Hvala.


Podelite sa prijateljima!

War

0 Komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komentari

komentari

Powered by Facebook Comments

Translate »